HIP HOP UNITE EK / WK

FINALE PLAATS VOOR NO'TORIOUS OP HET EK HIP HOP

 

Foto 4

 

 

 

 

 

Fitwalk

Wil je:

  • Meer energie en fitter worden
  • Een stap zetten naar een gezonder leven
  • Gezellig samen sporten
  • én ben je graag in de buitenlucht?

Dan is FitWalk precies wat je zoekt.

Actief na corona voor ex-corona patiƫnten

Preventiecentrum van Gent biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Althans, op het moment dat de sportscholen de deuren weer mogen openen.

 

 

Sporten met hersenletsel

Meet me @ the gym

Sporten is gezond! voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) is bewegen noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project Meet me @ the gym. In samenwerking met NL Actief zijn verschillende beweegcentra, waaronder sportacademie van Gent, goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met hersenletsel.

Deze sportcentra bieden:

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels.
  • Persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding.
  • Sportprogramma's op maat voor mensen met NAH.

Voor mensen met hersenletsel is het enorm belangrijk dat ze na hun revalidatie kunnen blijven sporten en bewegen. Bij het sportcentrum bij hun op de hoek zijn de accommodatie en de apparatuur niet geschikt voor deze mensen. En daarom heeft de hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation het initiatief genomen om hier iets aan te doen en wat ons verbindt is sporten en bewegen.

Mensen met hersenletsel willen we de mogelijkheid bieden om in een reguliere sportschool door middel van andere sportende mensen met een bijpassend trainingsschema en de begeleiding erbij aan je herstel verder te gaan werken. Het is ook een stukje sociaal gebeuren, dat ze niet helemaal thuis komen te zitten na hun revalidatieproces want dan gaat pas eigenlijk het echte traject pas beginnen. Ze moeten pas dan juist geprikkeld worden in het echte leven. Het is elke dag nog het proces om het lichaam bezig te houden om te prikkelen, om door te gaan.

 Sportacademie van Gent
Donksedreef 224
5233 HE 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6420028
Email: info@vangent-sport.nl