Fitwalk

Wil je:

  • Meer energie en fitter worden
  • Een stap zetten naar een gezonder leven
  • Gezellig samen sporten
  • én ben je graag in de buitenlucht?

Dan is FitWalk precies wat je zoekt.

Actief na corona voor ex-corona patiƫnten

Preventiecentrum van Gent biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Althans, op het moment dat de sportscholen de deuren weer mogen openen.

 

Effectief valpreventie programma

Binnenkort kunt u terecht bij Preventiecentrum Van Gent voor een effectief valpreventie programma. Jaarlijks vallen er ruim 75.000 65-plussers en komen er velen op de spoedeisende hulp terecht. Valpartijen zorgen ervoor dat ouderen minder lang zelfstandig kunnen wonen, waardoor zij meer hulp nodig hebben.

 

Bewegen met dementie

Bewegen op maat.

Bovendien is het een prima manier om onder de mensen te komen of te blijven. Ook als u problemen heeft met uw geheugen of de diagnose dementie gekregen heeft. Bij Sportacademie van Gent stimuleren we mensen met (een vermoeden van) dementie om in beweging te komen. U kunt individueel sporten, onder begeleiding van instructeurs die zijn getraind in het omgaan met mensen met dementie. Sommige cliënten komen alleen, maar het is ook mogelijk om samen met een mantelzorger of een vrijwilliger te trainen. De aktiviteit is aangepast aan het eigen tempo en het eigen niveau.

Bewegen op maat bij Sportacademie van Gent.

Bij Sportacademie van Gent vindt het programma plaats in de fitnesszaal op een rustig tijdstip van de week. Het programma bestaat uit conditionele onderdelen, waarbij u wandelt, fietst of gaat roeien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan spierversterkende oefeningen voor de grote spiergroepen in het lichaam. Het gaat niet om de prestatie, maar om het bezig zijn. U kunt niets fout doen. Gewoon lekker een uurtje inspannen, om daarna heerlijk ontspannen naar huis te gaan.

Voor meer informatie, Informeer bij de receptie of email: info@vangent-sport.nl

 Sportacademie van Gent
Donksedreef 224
5233 HE 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6420028
Email: info@vangent-sport.nl