HIP HOP UNITE EK / WK

FINALE PLAATS VOOR NO'TORIOUS OP HET EK HIP HOP

 

Foto 4

 

 

 

 

 

Fitwalk

Wil je:

  • Meer energie en fitter worden
  • Een stap zetten naar een gezonder leven
  • Gezellig samen sporten
  • én ben je graag in de buitenlucht?

Dan is FitWalk precies wat je zoekt.

Actief na corona voor ex-corona patiƫnten

Preventiecentrum van Gent biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Althans, op het moment dat de sportscholen de deuren weer mogen openen.

 

 

Neurogroep

Functioneel oefenen

De neurogroep is een groepstraining voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, NAH. Patiënten met NAH kunnen problemen ervaren op uiteenlopend terrein waardoor het dagelijks functioneren soms ernstig wordt beïnvloed. We trainen zo functioneel mogelijk. Dat wil zeggen dat we vaardigheden en handelingen oefenen die veel voorkomen in het dagelijks leven. Denk daarbij aan houdingswisselingen (transfers) zoals opkomen van lig naar zit en van zit naar stand.

Opstaan van de grond (bv. nadat iemand gevallen is), het op en afstappen van een stoeprand of traptrede. Ook de aansturing van de hand en het been wordt getraind in zoveel mogelijk functionele situaties. Voor al deze vaardigheden is voldoende balans, stabiliteit, mobiliteit, kracht en coördinatie nodig. Deze aspecten krijgen dan ook volop aandacht binnen de oefen- en spelvormen in de neurogroep.

Delen van ervaringen

Naast uitdaging biedt de groep plezier en gezelligheid e nodigt uit tot sociaal contact tussen de deelnemers. Lotgenoten contact biedt de gelegenheid tot het delen van gezamenlijke problemen en het uitwisselen van ervaringen.

Trainingstijd en meer informatie

De neurogroep wordt gegeven op maandag en donderdag van 13.30 - 14.15 uur in het Preventiecentrum van Gent. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Frans van Gent, bewegingsdeskundige NAH

 Sportacademie van Gent
Donksedreef 224
5233 HE 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6420028
Email: info@vangent-sport.nl