HIP HOP UNITE EK / WK

FINALE PLAATS VOOR NO'TORIOUS OP HET EK HIP HOP

 

Foto 4

 

 

 

 

 

Fitwalk

Wil je:

  • Meer energie en fitter worden
  • Een stap zetten naar een gezonder leven
  • Gezellig samen sporten
  • én ben je graag in de buitenlucht?

Dan is FitWalk precies wat je zoekt.

Actief na corona voor ex-corona patiƫnten

Preventiecentrum van Gent biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Althans, op het moment dat de sportscholen de deuren weer mogen openen.

 

 

Valpreventie voor ouderen

Waarom een cursus valpreventie?

De ernst van het probleem bij vallen van ouderen blijkt uit het grote aantal ernstige valincidenten, ziekenhuisopnamen en de hoge directe medische kosten. Val- ongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. De komende jaren vergrijst Nederland verder, dit zorgt ervoor dat dit probleem steeds vaker gaat voorkomen.

Er zullen in 2030 jaarlijks 130.000 65-plussers de SEH-afdeling bezoeken na een valongeval. Ook zijn de eisen vanuit de verzorgingscentra steeds strenger waardoor ouderen langer thuis moeten blijven wonen. Hierdoor wordt het belangrijk om valpreventie aan te bieden aan ouderen.

Wat is het doel van een valpreventie?

Hoofddoel van een valpreventie is het voorkomen dat ouderen sneller vallen. De subdoelen zijn: meer zelfvertrouwen, minder angst om te vallen, gevaarlijke situatie beter leren herkennen, beter leren omgaan met gevaarlijke situaties en meer bewegen.

Hoe ziet een valpreventie uit?

Het programma vindt plaats in groepsverband en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 uur per week. Valpreventie bestaat uit 3 onderdelen. Het eerste onderdeel is een hindernisbaan. Hier wordt het omgaan met obstakels uit het dagelijks leven geoefend. Het tweede onderdeel is een sport- en spelgedeelte. Hier leert u om veilig te bewegen in een drukke omgeving. Het laatste onderdeel is de valtraining. Hier leert u om veilig te vallen, voor het geval u toch nog uit balans mocht raken.

Als fitness component hebben wij hier als laatste onderdeel ook wat oefeningen voor de kracht bij gepakt. Bij de eerste kennismaking worden er diverse testen afgenomen en is er een intake. Dit dient als een nulmeting. Aan het eind van de 10 bijeenkomsten worden er weer metingen uitgevoerd zodat het resultaat zichtbaar is. Na de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een certificaat en wordt gevraagd of zijn een laatste evaluatie willen invoeren. Voor meer informatie en/of aanmelding(en) kunt u mailen naar info@vangent-sport.nl Of contact opnemen met Sportacademie van Gent, telefoon 06-51249641. Tot snel!

Contactgegevens:
Sportacademie van Gent
Donksedreef 224
5233 HE 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6420028
Email: info@vangent-sport.nl

 Sportacademie van Gent
Donksedreef 224
5233 HE 's-Hertogenbosch
Tel: 073-6420028
Email: info@vangent-sport.nl