Hip Hop

Hip Hop is een van de meest populaire dansstijlen die we op de wereld hebben. Je ziet het overal. De bewegingen die gemaakt worden zijn niet zo moeilijk, maar wel altijd stoer. Het heeft power, is dynamisch en erg trendy. Houd je van R&B, Hip Hop, Rap en Dance en vind je het leuk om te dansen dan is deze dansvorm een aanrader. Hip Hop moet je niet zien als één stijl maar al;s een met meerdere substijlen.

  • Dinsdag: 18.30 - 19.15 uur - 6 - 12 jaar
  • Vrijdag:    18.15 - 19,00 uur vanaf 13 jaar

Wedstrijdtraining:

  • Rebellious - 10 t/m 17 jaar: maandag 17.30 uur
  •                                             vrijdag 17.30 uur
  • No'torious - vanaf 16 jaar: dinsdag 17.30 uur
  •                                           woensdag 20.30 uur

  

 

Hip-hop

Team van Gent Europees kampioen Hip Hop

en finale plaatsen voor Affinity en No'Torious

 

Het Duoteam 'Inside Out', bestaande uit de zusjes Patricia en Sharon van Gent zijn in Praag kampioen geworden op de Europese kampioenschappen Hip Hop.

Sportacademie van Gent deed met maar liefst 5 teams mee aan dit evenement. Drie team bereikte de finale! De meiden en heer hadden zich gekwalificeerd via de Dutch Open en het NK. Opmerkelijk goed deed het Bossche team 'Affinity' in de categorie 35 plus. Dit team bestaat uit de moeders van de jeugdteams. Met een strakke routine en heel veel power bereikte ook het team No'Torious de grand finale.

Een bloedstollende uitslag volgde, waarbij de top 5 op het podium werd geroepen. En daar volgde het verlossende woord:

 

Rebellious

Het junior team Rebellious heeft tijdens de afgelopen Hip Hop Unite World Championship in Agen, Frankrijk een 10e plaats behaald.

Een geweldige prestatie voor dit jonge team.

Notourious

Het Adult team No'tourious heeft tijdens de Hip Hop Unite World Championship 2021 te Agen, Frankrijk een geweldige prestatie verricht.
Zij zijn 6e geworden.

 

And the European Champion in the category DUO is ..... Inside Out!!!!!

Wat een prestatie!  Zooooo trots op onze dansers en natuurlijk en natuurlijk op hun coaches.

 

 

Bossche dansgroep No'Torious finalist WK Hip Hop 2019

 

Het WK Hip Hop werd dit jaar gehouden in Leiden van 17 t/m 19 oktober. Ruim 1700 dansers uit meer dan 19 landen van over de hele wereld waren op jacht naar de medailles. Drie dagen lang werden er in diverse categorieën gestreden om de prijzen. De Bossche dansgroep No'Torious van Sportacademie van Gent bereikt de finale.

Het is nu al de vierde keer op een rij dat No'Torious zich kwalificeert voor het WK. Het team gooide al hoge ogen tijdens het Europees kampioenschap dit jaar. Het bereiken van deelname aan een WK is al een hele prestatie, gezien de nog zeer jonge leeftijd van de dansers.

Deze kwalificatie kregen de dansers niet cadeau. Ze hebben alles gegeven. De coaches Patricia en Demi van Gent krijgen de glimlach niet van hun gezicht. Dit is waar ze het hele jaar door voor hebben getraind. De concurrentie was groot. Dansen in hun passie. De meeste meiden dansen al ruim 10 jaar bij Van Gent Sport en ze zijn met elkaar opgegroeid. Het voelt voor hun als familie.

De beste dansers ter wereld zijn elk jaar te zien tijdens de wereldkampioenschappen. De Hip Hop kampioenschappen werden georganiseerd door Hip Hop Unite. Deze dansorganisatie staat voor eenheid, respect en plezier. En is één van de grootste ter wereld.