Aerobics

Aerobics is een groepstraining op muziek, waarbij de nadruk ligt op het uithoudingsvermogen. Er wordt naar een bepaalde hertfrequentie gestreefd, zodat het vetverbrandingsproces wordt gestimuleerd.

Wij bieden aerobics als een totaalpakket aan: we gebruiken de spiertraining, low- en high impact aerobics, afwisselend in onze lessen. Door de variatie blijf je enthousiast! Daarnaast worden er pittige grondoefeningen gegeven om de buik, billen, benen en borstspieren te verstevigen.

Dinsdag: 19.30 - 20.30 uur

Op wedstrijdniveau heeft sportacademie van Gent vele Nationale- en Europese kampioenen gehad. Zelfs bij Wereldkampioenschappen werden er medailles in de wacht gesleept. Patrica van Gent won de World Cup in 1998 en werd tweede bij de Wereldkampioenschappen in Orlando.

 

Steps

Op de step worden basis stappen aan elkaar gevoegd tot een swingende combinatie. Deze intensieve low-impact training (zonder springen) verbetert de algehele conditie, is een echte buik-billen-benen training en is ideaal voor mensen die wat overtollige pondjes willen kwijtraken. Steps is er ook op verschillende niveaus, van beginner tot vergevorderde.

Ook hier scoorde sportacademie van Gent hoge ogen in de wedstrijdsport. Regelmatig werden zij Nationaal kampioen en zelfs bij Europese en Wereldkampioenschappen kwamen zij regelmatig in de finale.

 

Aerobic