Karate

"Het uiteindelijke doel van karate is geen nederlaag of overwinning. maar de verbetering van het karakter van de beoefenaar."

Gichin Funakochi

Sportacademie van Gent is aangesloten bij de KBN en SWKN (Stichting Wado Kai Nederland). Wij beoefenen de stijl Wado Ryu. Karate is een zelfverdedigingsport waarbij verschillende stoot- en traptechnieken geleerd worden. Zowel dames, heren als jongens en meisjes kunnen deze sport beoefenen vanaf 7 jaar.

Onze missie.

Het motto en de doelstelling van onze club is altijd geweest om door middel van de beoefening van Karate te komen tot de ontplooiing en verbetering van de persoonlijkheid van de beoefenaar. Een gezonde geest in een gezond lichaam! Dit is dan ook de reden waarom wij ons nooit hebben willen profileren als wedstrijdclub, alhoewel onze leden toch wel mooie karate prestaties hebben verricht. Getuige de verschillende zwarte banden die op de club rondlopen.

Van Gent Sport staat voor het bewaren van martiale waarde (Budo = de weg van de krijger).

Van Gent Sport staat voor fysieke en mentale beheersing. Zelfbeheersing is essentieel.

Van Gent Sport staat voor gestructureerde Karate discipline.

Van Gent Sport staat voor vriendschap: alle karateka's binnen deze school voelen zich door de trainingen, de sfeer en de gezelligheid, met elkaar verbonden.

Van Gent Sport staat voor familiegevoel, de leden worden opgeleid door gecertificeerde leraren. Opgeleid door wijlen Sensei Ichikawa en Sensei Jan van Gent.

 

Maandag: 20.30 uur

Zaterdag: 14.00 uur

 

Karate