Judo

Sportacademie van Gent heeft een rijke historie achter zich. De grondlegger was Jan van Gent, 8e Dan, die in 1953 zijn eigen judoschool begon in 's-Hertogenbosch en omstreken. Jan was niet alleen een judo icoon maar ook één van de grote judomeesters die mede het judo in Nederland heeft ontwikkeld. Ook  zoon Frans van Gent heeft zelf op het hoogste niveau meegedaan. De sportschool bestaat ruim 70 jaar.

Judo kan bij ons op ieder niveau. Ben je beginner of heb je een tijd niets meer aan judo gedaan? En je vindt dat je niet meer zo soepel bent als vroeger? Dan kun je ook judolessen bij ons volgen. We geven ook lessen aan mensen zonder judo ervaring! Volg een proefles om de sfeer te proeven. De lessen zijn zo ingericht dat iedereen op eigen niveau de judosport kan beoefenen. Het doel is een goede basis van judotechnieken. Als deze is gelegd kun je van daaruit opbouwen.

Judo kan beoefend worden vanaf 3 jaar (Tuimeljudo). Van peuter stoeien naar recreatiejudo en van recreatiejudo eventueel naar wedstrijdjudo. Judo is niet alleen een sport, maar vooral een stuk karaktervorming.

 

JudoFrans-judo