Sportief Wandelen.

Wat is Sportief wandelen?

Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het 'gewone wandelen'.
Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.
De trainingen duren ongeveer 1 uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte even uitlopen en goed rekken. Het bijzondere is dat alle trainingsvormen zoals warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining toegepast worden. Als Begeleider Sportief Wandelen geef ik tijdens de trainingen technische aanwijzingen over looptechniek en lichaamshouding. Met name geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben en voor mensen met gezondheidsklachten. Doordat Sportief wandelen zeer laagdrempelig is, wandelen is namelijk een makkelijke natuurlijke beweging, is het voor deze groep mensen zeer geschikt. Ook voor fitte mensen is Sportief Wandelen een uitstekende vorm van bewegen. Zij kunnen flink aan hun trekken komen bij een pittige training, door een aantal verzwarende elementen in te bouwen.


De opbouw in de trainingen is in blokken van 6 weken. De eerste 6 weken is een periode van gewenning. Daarna volgt een periode van intensivering. Als u dit wilt tenminste. Dit hangt echter af van uw doelstellingen.