ZELFVERDEDIGING VOOR VROUWEN

Dat tegenwoordig veel vrouwen zich op straat niet meer helemaal veilig voelen is een algemeen bekend feit. Frans van Gent heeft zich dan ook verdiept in deze materie en een interessant programma samengesteld dat voor vrouwen geschikt is.
Dit naar aanleiding van vele verzoeken en aanvragen van vrouwen om zich te kunnen weren in minder prettige situaties. Uit deze reacties kunt u opmaken dat de agressie de laatste jaren toeneemt en het eindelijk eens tijd wordt om daar iets aan te doen.

De cursus zelfverdediging voor vrouwen start bij voldoende deelname.
Meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 073-6420028

Waarom zelfverdediging?

- 's-Avonds weer op de straat durven
- Meer voor jezelf opkomen
- Minder snel in paniek raken
- Zelfvertrouwen vergroten

Cursusduur: 10 lessen

JEUGDZELFVERDEDIGING

Ook de jeugd heeft vandaag aan de dag helaas te maken met agressie en geweld op straat en op school. Het is niet voor ieder kind weggelegd om daar op een gemakkelijke manier mee om te gaan. Toch is het belangrijk dat een ieder kind zich prettig, zelfverzekerd en veilig voelt in zijn of haar omgeving. De gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en het verminderen van een gevoel van welzijn. De aangeboden cursus biedt de jeugd de mogelijkheden om op een actieve manier met dit onderwerp bezig te zijn. Men leert hen zelfvertrouwen te vergroten door aan hun eigen fysieke en mentale mogelijkheden te werken.

De training is bedoeld voor de jeugd van 10 tot 16 jaar en bestaat uit 4 lessen die gedurende 4 weken worden gegeven. In de cursus leer je hoe je je kunt weren met verschillende verdedigingstechnieken en bevrijdingen uit bedreigende situaties. Ook wordt veel aandacht besteed aan theoretische achtergronden, waarin aspecten als: hoe moet je je opstellen, hoe loop je, hoe sta je, kortom "hoe is de houding om eventuele problemen te voorkomen". De cursus wordt verzorgd door een ervaren en rijkserkend docent.
Een nieuwe cursus start bij voldoende aantal inschrijvingen.