Judo Plus

Judo Plus

Uniek initiatief Van Gent

 

Judo op de bres voor veteranen


Met ingang van zaterdag 6 februari kunnen judoka's 'op leeftijd' terecht bij sportacademie van Gent te 's-Hertogenbosch-Noord. De sportschool start dan met trainingen voor veteranen, mensen die graag willen gaan judo├źn maar het tempo van wedstrijdjudoka's niet meer kunnen volgen. Het initiatief is ontstaan uit een groep oud judoka's.

In de judowereld is dit initiatief vrij uniek. De meeste judoscholen richten zich op de jongeren of hebben te weinig leden om een aparte groep senioren te starten. Bij van Gent denken ze daar anders over. De sportschool bestaat al 57 jaar en heeft dus ook veel judoka's op leeftijd. Allemaal mensen met een gezamenlijk streven n.l. het behouden van de judotechnieken en de conditie, verder staat er niets op het spel. In een eigen tempo kan men in groepsverband gezellig bezig blijven met het judo. Het is niet gevaarlijk. Voorwaarde is wel dat men in een eigen tempo speelt en onder goede begeleiding.

Het is bepaald niet algemeen bekend, dat de judosport door vele enthousiaste sporters van 50 jaar en ouder wekelijks intensief beoefend wordt. Tijdens de, bij voorkeur, wekelijkse trainingen wordt niet alleen aandacht geschonken aan het zich eigen maken van de diverse judotechnieken maar wordt ook de algemene conditie op een hoger peil gebracht.

De lessen staan onder leiding van judo-expert en goeroe Jan van Gent, 8e dan.
De trainingen vinden plaats op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur in de dojo aan de Donksedreef 224 te 's-Hertogenbosch.

Tevens is het ook mogelijk voor mensen, die nog nooit eerder gejudood hebben, om hieraan te beginnen. Die mogelijkheid bestaat dus ook.
Heren en dames, hopelijk komen er ook dames, die geïnteresseerd zijn in de veteranentraining van sportacademie van Gent, kunnen contact opnemen met Frans van Gent 073 - 6420028 of per This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Voor meer informatie:
Frans van Gent
06-51249641