Judo

Zonder pijn leren verliezen

Judo

Ongetwijfeld is judo voor de jeugd één van de meest waardevolle sportvormen. Naast de fysieke voordelen die het judo biedt, leert het kinderen op een speelse manier met elkaar omgaan. Judo is voor veel kinderen een therapie: leren verliezen zonder pijn te hebben. De discipline om los te laten als je tegenstander 'aftikt' bij een houdgreep. Een stukje beheersing. Ieder mens wil graag stoeien, dat zit in de mens, dus iedereen kan judoën!
De meeste mensen judoën om fijn recreatief bezig te zijn. Toch wordt er voldoende ruimte gegeven aan het competitie-element van het judo. Het zijn vooral de jongens en meisjes die graag wedstrijden maken. Om te winnen, een medaille te verdienen of misschien wel een beker.
Vooral de jeugdjudoka's bereiken vaak goede plaatsen bij toernooien. De ervaringen opgedaan bij deze toernooien, verbeteren de kwaliteit en de techniek van het wedstrijdjudo. Tijdens de trainingen worden de jeugdige judoka's gestimuleerd tot beter judo, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd dat meedoen belangrijk is en niet alleen het winnen.

Jeugdjudo heeft bij van Gent een streepje voor

De allerkleinsten hebben een streepje voor in de dojo van Sportacademie van Gent. Turfjes van amper 5 jaar in heuse piepkleine judopakjes zetten onvermoeid hun eerste schreden op het judopad.
Judo is erg goed voor de motoriek. Kinderen zijn vaak egocentrisch ingesteld. In de groep leren ze contact te leggen met andere kinderen, wat erg belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling.
Jeugdjudo is in stijgende lijn. Steeds meer ouders nemen de beslissing hun kinderen "op judo" te doen. De lessen worden speels aangeleerd: een koprolletje, leren vallen, pootje vegen etc. Op een vrolijke en speelse manier leren ze wat greepjes en stoeien met elkaar. Regelmatig kunnen ze een examentje doen. Dat stimuleert enorm! Er wordt gewerkt met een slippensysteem.
Ouders die geïnteresseerd zijn, kunnen hun kind(eren) altijd een proefles laten volgen.

Judo lessen worden gegeven op:


Maandag:

-> 16.00 - 17.00 uur: jeugd

Dinsdag:
 
->20.30 - 21.30 uur: volwassenen

Woensdag:
->14.30 - 15.15 uur: kleuterjudo

Donderdag:

 
->20.30 - 21.30 uur: volwassenen

Zaterdag:
->10.00 - 11.00 uur: jeugd
->11.00 - 12.00 uur: volwassenen